Kotlovi na pelet

Kotlovi na pelet

Odlikuje ih komfor pri eksploataciji, pouzdan rad, mala potrošnja, visok nivo završne obrade i inovativna tehnička rešenja kojima se svake godine usavršavaju, prateći najnovije trendove u svetu kotlova na pelet… Više informacija

Inspirisani tržištem koje pored drvnog nudi i agro pelet, kao i željom korisnika za što manje obaveza oko kotla u toku eksploatacije, odlučili smo da napravimo KEPO ENERGREEN… Više informacija

KEPO PELECTRO je nešto inovativno kako na domaćem, tako i na evropskom tržištu. To je kombinovani kotao na pelet i struju, koji u sebi ima integrisane elektro grejače koji se naizmenično mogu koristiti sa peletom… Više informacija

U današnje vreme, potraga za održivim i ekološkim rešenjima za grejanje domova postaje sve važnija. Kotlovi na pelet predstavljaju revolucionarnu alternativu tradicionalnim izvorima grejanja, nudeći efikasnost, ekonomičnost i ekološku prihvatljivost. Peleti, kao obnovljivi izvor energije, smanjuju emisiju štetnih gasova i doprinose očuvanju životne sredine. Uz sve veću popularnost i pristupačnost, kotlovi na pelet postaju prvi izbor mnogih domaćinstava širom sveta. U nastavku ćemo se detaljnije upoznati sa ovom inovativnom tehnologijom i njenim brojnim prednostima.

Šta su kotlovi na pelet?

Kotlovi na pelet predstavljaju savremeno rešenje za grejanje koje koristi pelet kao gorivo. Pelet je oblik drvne biomase, često proizveden od otpadne drvene mase, koji se koristi za proizvodnju toplote. Ovi kotlovi su postali popularni zbog svoje energetske efikasnosti, ekološke prihvatljivosti i ekonomičnosti.

Princip rada kotlova na pelet se zasniva na sagorevanju peleta u gorioniku. Kada se pelet ubaci u gorionik, započinje proces sagorevanja koji oslobađa toplotu. Ova toplota se zatim koristi za zagrevanje vode koja cirkuliše kroz kotao i dalje kroz sistem centralnog grejanja. Moderni kotlovi na pelet, poput onih koje proizvodi KEPO, imaju automatizovane sisteme za doziranje goriva i kontrolu temperature. Na primer, KEPO kotlovi su opremljeni enkoderima koji omogućavaju kontinualno ravnomerno doziranje peleta, što rezultira ravnomernijim radom kotla i optimalnim iskorišćenjem energije.

Jedna od glavnih prednosti kotlova na pelet je njihova ekološka prihvatljivost. Sagorevanje peleta proizvodi znatno manje emisija CO2 u poređenju sa fosilnim gorivima. Peleti oslobađaju samo onoliko CO2 koliko je drvo apsorbovalo tokom svog životnog ciklusa, čineći proces sagorevanja uglavnom neutralnim po pitanju ugljenika.

Kada govorimo o KEPO kotlovima na pelet, oni se izdvajaju svojom kvalitetnom izradom. Omotač i vrata ložišta su izrađeni od kvalitetnog lima koji je zaštićen farbom i lakom otpornim na visoke temperature. Osim toga, KEPO kotlovi nude dodatnu termičku izolaciju samog kotla i vrata ložišta vermikulitom, što doprinosi većoj energetskoj efikasnosti.

Uz sve ove karakteristike, kotlovi na pelet, posebno KEPO modeli, pružaju korisnicima udobnost, ekonomičnost i pouzdanost, čineći ih idealnim rešenjem za savremene potrebe grejanja.

Prednosti kotlova na pelet

Kotlovi na pelet donose niz prednosti koje ih izdvajaju kao izvanredno rešenje za grejanje:

1. Energetska efikasnost: Peleti kao gorivo imaju visoku energetsku vrednost. Na primer, kilogram peleta može proizvesti gotovo istu količinu toplote kao pola litra lož ulja. Ovo znači da kotlovi na pelet koriste manje goriva za proizvodnju iste količine toplote, čime se postižu značajne uštede.

2. Ekološka prihvatljivost: Sagorevanje peleta proizvodi znatno manje emisija CO2 u poređenju sa fosilnim gorivima. Na primer, peleti proizvedeni od otpadne drvene biomase oslobađaju samo onoliko CO2 koliko je drvo apsorbovalo tokom svog rasta, čineći proces sagorevanja uglavnom neutralnim po pitanju ugljenika.

3. Ekonomičnost: Iako su početni troškovi instalacije kotla na pelet veći, dugoročne uštede su značajne. Cene peleta su stabilnije i često niže u poređenju sa cenama gasa ili nafte.

4. Jednostavnost upotrebe: Moderni kotlovi na pelet imaju automatizovane sisteme za doziranje goriva i kontrolu temperature, što znači minimalno angažovanje korisnika. Na primer, neki modeli omogućavaju programiranje rada kotla za čitavu nedelju.

5. Dugotrajnost i pouzdanost: Kvalitetno izrađeni kotlovi na pelet mogu trajati decenijama uz redovno održavanje, pružajući konzistentno i pouzdano grejanje.

KEPO, poznat po inovacijama u oblasti grejanja, nudi tri izuzetna modela kotlova na pelet: KEPO Comfort, KEPO Energreen i KEPO Pelectro.

KEPO Comfort je dizajniran sa fokusom na udobnost i efikasnost. Ovaj kotao je opremljen automatskim čišćenjem gorionika i izmenjivača toplote, što smanjuje potrebu za redovnim održavanjem. Takođe, ima veliki spremnik za pelet, što omogućava duže trajanje rada bez potrebe za dopunjavanjem.

KEPO Energreen je odgovor na potrebe tržišta koje traži različite vrste peleta. Ovaj model je posebno dizajniran da radi sa drvenim i agro peletom, smanjujući mogućnost zastoja. Pored standardnih karakteristika koje deli sa KEPO Comfort modelom, Energreen se ističe automatskim čišćenjem gorionika, većim spremnikom za pelet i jednostavnim pražnjenjem posude za odlaganje pepela.

KEPO Pelectro je inovativni kombinovani kotao na pelet i struju. Ovaj model pruža dodatnu sigurnost u grejanju, omogućavajući korisnicima da se prebace sa peleta na električnu energiju u slučaju zastoja. Takođe, Pelectro nudi mogućnost dnevnog i sedmičnog programiranja, omogućavajući automatsko prebacivanje između peleta i struje.

Sva tri modela su opremljena LCD displejem za lakše upravljanje i mogućnošću daljinske kontrole putem WiFi konekcije. KEPO takođe nudi dodatnu opremu kao što je Big Tank, spremnik velikog kapaciteta za pelet.

Uz visokokvalitetne proizvode, KEPO pruža izvanrednu podršku korisnicima kroz široku mrežu distributera i profesionalnu servisnu podršku. KEPO kotlovi na pelet su savršeno rešenje za one koji traže efikasnost, udobnost i inovacije u grejanju svog doma.

Kako odabrati pravi kotao na pelet za etažno grejanje?

Odabir pravog kotla na pelet može biti izazovan, ali uz prave savete, proces može biti znatno olakšan. Prvo, razmotrite energetsku efikasnost. Kotlovi sa visokom energetskom vrednošću koriste pelet efikasnije, što znači manju potrošnju goriva i veće uštede. Takođe, obratite pažnju na materijale od kojih je kotao izrađen. Modeli poput KEPO kotlova imaju omotač i vrata ložišta izrađeni od kvalitetnog lima koji je zaštićen farbom i lakom otpornim na visoke temperature, garantujući dugotrajnost.

Kada je reč o peletu, važno je odabrati pelet visokog kvaliteta. Peleti proizvedeni od otpadne drvene biomase su ekološki prihvatljivi i često imaju stabilniju cenu. Takođe, razmotrite kapacitet spremnika za pelet i mogućnost automatskog doziranja, kao što je to slučaj sa KEPO kotlovima koji koriste enkodere za ravnomerno doziranje peleta.

Uz pravilan odabir kotla i peleta, osiguraćete efikasno, ekonomično i ekološki prihvatljivo grejanje svog doma.

Instalacija i održavanje KEPO kotlova na pelet

Instalacija KEPO kotlova na pelet je jednostavna i brza, ali zahteva stručno osoblje kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost i sigurnost. Pre instalacije, važno je odabrati odgovarajuće mesto u vašem domu koje je suvo, prozračno i lako dostupno za održavanje. Nakon što se kotao postavi na željenu lokaciju, povezuje se sa sistemom centralnog grejanja, električnom mrežom i dimnjakom. KEPO kotlovi su opremljeni jasnim uputstvima za instalaciju, a preporučuje se angažovanje ovlašćenog servisera kako bi se osigurala pravilna instalacija.

Održavanje:
Redovno održavanje je ključno za produženje životnog veka vašeg KEPO kotla na pelet. Evo nekoliko saveta:

Čišćenje: Redovno čistite gorionik i komoru za sagorevanje kako biste uklonili pepel i osigurali efikasno sagorevanje peleta.
Provera peleta: Uverite se da koristite kvalitetne pelete i redovno proveravajte spremnik kako biste osigurali ravnomerno doziranje.
Inspekcija: Periodično proveravajte sve komponente kotla, uključujući omotač i vrata ložišta, kako biste osigurali da nema oštećenja ili curenja.
Servis: Preporučuje se godišnji servis od strane ovlašćenog servisera kako bi se proverila funkcionalnost svih delova i eventualno zamenili istrošeni delovi.
Zaštita: Ako kotao nije u upotrebi duže vreme, osigurajte ga od vlage i prašine kako biste sprečili koroziju i oštećenja.
Pravilnim održavanjem, KEPO kotlovi na pelet će vam pružiti njegovo trajanje, pouzdano i efikasno grejanje godinama unapred.

Kotlovi na pelet predstavljaju budućnost grejanja, kombinujući energetsku efikasnost, ekološku prihvatljivost i ekonomičnost. KEPO, kao lider u ovoj industriji, nudi vrhunske modele kotlova koji su dizajnirani da zadovolje potrebe savremenih domova. Sa kvalitetnim materijalima, inovativnim tehnologijama i pažljivim dizajnom, KEPO kotlovi garantuju dugotrajnost, pouzdanost i optimalno iskorišćenje energije.

Pored samih proizvoda, KEPO pruža i izvanrednu podršku korisnicima, od instalacije do redovnog održavanja. Ako razmišljate o modernizaciji sistema grejanja vašeg doma ili poslovnog prostora, ne tražite dalje. Odaberite KEPO kotlove na pelet i investirajte u rešenje koje će vam pružiti toplotu i udobnost godinama unapred. 

Pogledajte našu ponudu i kontaktirajte nas danas kako biste saznali više o tome kako KEPO može unaprediti vaš sistem grejanja.

Česta pitanja o kotlovima na pelet

Kotlovi na pelet su moderni i ekonomični sistemi grejanja koji koriste pelet kao obnovljivi izvor energije. Pelet je vrsta čvrstog goriva napravljena od prešanih drvenih ostataka, kao što su piljevina i strugotina, koje su sušene i kompaktno prešane u male cilindre. Ovaj oblik goriva je izuzetno energetski efikasan i ima nisku emisiju štetnih gasova.

Kotlovi na pelet funkcionišu na sledeći način:

 1. Pelet se skladišti u rezervoaru za gorivo, koji se obično nalazi na vrhu kotla.
 2. Uređaj za doziranje peleta automatski prenosi pelet iz rezervoara u ložište kotla, gde se on sagoreva.
 3. Proces sagorevanja stvara toplotu koja se prenosi na vodu u kotlu, a zatim se ta voda koristi za grejanje prostorija u objektu.
 4. Posle sagorevanja, ostatak peleta u vidu pepela se sakuplja u posebnom kontejneru koji se povremeno prazni.
 5. Proces sagorevanja se kontroliše pomoću elektronskih kontrolnih jedinica, koje omogućavaju podešavanje temperature i snage grejanja.

 

Kotlovi na pelet su popularni zbog svoje efikasnosti, ekonomičnosti i ekološke prihvatljivosti. Takođe, oni nude automatsku kontrolu rada i mogućnost podešavanja na različite potrebe grejanja, čime se postiže udobnost i ušteda energije.

KEPO kotlovi na pelet nude brojne prednosti u odnosu na druge izvore grejanja:

 1. Ekonomičnost: Kotlovi na pelet imaju visoku energetsku efikasnost, što znači da koriste manje goriva za proizvodnju iste količine toplote u poređenju sa drugim izvorima grejanja, kao što su gas, struja ili lož-ulje. To rezultira nižim troškovima grejanja.

 2. Obnovljivi izvor energije: Peleti su napravljeni od biomase, obnovljivog izvora energije, što doprinosi smanjenju emisije ugljen-dioksida i zagađenja životne sredine.

 3. Automatska kontrola: KEPO kotlovi na pelet imaju elektronske kontrolne jedinice, koje omogućavaju automatsko podešavanje snage grejanja i temperature. To doprinosi udobnosti i energetskoj učinkovitosti.

 4. Jednostavno održavanje: KEPO kotlovi na pelet zahtevaju relativno malo održavanja u poređenju sa drugim izvorima grejanja. Periodično čišćenje pepela i kontrola uređaja za doziranje peleta su glavni zadaci održavanja.

 5. Ekološka prihvatljivost: Sagorevanje peleta proizvodi manje emisije štetnih gasova u poređenju sa fosilnim gorivima, čime se smanjuje uticaj na životnu sredinu.

 6. Ušteda prostora: Peleti se skladište u kompaktnim vrećama, što znači da zauzimaju manje prostora u odnosu na drva ili lož-ulje.

 7. Lakoća korišćenja: Peleti su jednostavni za rukovanje i skladištenje, što olakšava korišćenje kotlova na pelet u svakodnevnom životu.

 8. Univerzalnost: KEPO kotlovi na pelet mogu se koristiti u stambenim objektima, poslovnim prostorima i drugim objektima, pružajući pouzdano i ekonomično grejanje.

 9. Sigurnost: Kotlovi na pelet imaju više sigurnosnih funkcija, uključujući zaštitu od pregrevanja i automatsko gašenje u slučaju nepravilnog rada.

 10. Lokalna podrška: KEPO nudi lokalnu podršku i servisne centre za svoje kotlove na pelet, što osigurava kvalitetnu uslugu i brzu reakciju na eventualne probleme ili potrebe korisnika.

Instalacija KEPO kotlova na pelet se sprovodi u nekoliko koraka i zahteva stručnost i iskustvo. Preporučuje se angažovanje profesionalaca kako bi se osigurala pravilna instalacija i bezbedan rad kotla. Instalacija kotla na pelet podrazumeva sledeće korake:
 1. Odabir lokacije: Pre svega, potrebno je odabrati odgovarajuću lokaciju za postavljanje kotla. Idealna lokacija treba da ima dovoljno prostora za kotao, rezervoar za pelet i pristup za održavanje. Takođe, treba obezbediti adekvatnu ventilaciju i postojanje dimnjaka za odvod produkata sagorevanja.
 2. Priprema prostora: Nakon što je odabrana lokacija, prostor treba pripremiti za instalaciju, uključujući obezbeđivanje stabilne i ravne površine na kojoj će kotao biti postavljen.
 3. Montaža kotla: KEPO kotao na pelet treba postaviti na pripremljenom mestu i pričvrstiti prema uputstvima proizvođača.
 4. Povezivanje sa sistemom grejanja: Kotao treba povezati sa sistemom grejanja, uključujući cevi, radijatore i eventualni podno grejni sistem.
 5. Povezivanje sa dimnjakom: Kotao treba povezati sa dimnjakom pomoću odgovarajuće dimovodne cevi, kako bi se omogućilo bezbedno odvođenje produkata sagorevanja.
 6. Instalacija rezervoara za pelet: Rezervoar za pelet treba postaviti blizu kotla i povezati sa uređajem za doziranje peleta.
 7. Električne instalacije: Kotao treba povezati sa električnom mrežom, a električne instalacije treba obaviti stručno lice u skladu sa propisima.
 8. Provera sistema: Nakon završetka instalacije, potrebno je proveriti sistem, uključujući funkcionalnost i bezbednost kotla, ispravnost električnih i mehaničkih komponenti, kao i nepropusnost cevi i dimovodne instalacije.
 9. Puštanje u rad: Kada su sve provere završene, kotao se može pustiti u rad. Stručno lice treba da obuči korisnika kako da pravilno koristi i održava kotao, kao i da se upozna sa kontrolnim jedinicama i podešavanjima.
 10. Redovno održavanje: Nakon instalacije, važno je obezbediti redovno održavanje kotla kako bi se osigurala optimalna efikasnost i dugotrajnost sistema. Proverite preporuke proizvođača u vezi sa učestalošćuservisiranja i održavanja, a takođe se možete osloniti na lokalne servisne centre KEPO za podršku i održavanje.
Redovno održavanje obuhvata čišćenje kotla, kontrolu uređaja za doziranje peleta, proveru dimovodne instalacije i dimnjaka, kao i kontrolu elektronskih kontrolnih jedinica. Takođe, preporučuje se periodična kontrola celokupnog sistema grejanja kako bi se osigurao njegov efikasan rad.Pravilnom instalacijom i redovnim održavanjem KEPO kotlova na pelet, korisnici mogu uživati u toplom i udobnom ambijentu, kao i u uštedama energije i smanjenju emisije štetnih gasova.

Ekonomičnost KEPO kotlova na pelet u poređenju sa drugim sistemima grejanja zavisi od nekoliko faktora, uključujući cene goriva, efikasnost sistema, troškove održavanja i lokalne uslove. Međutim, generalno, KEPO kotlovi na pelet su poznati po svojoj ekonomičnosti i energetskoj efikasnosti.

Evo nekoliko razloga zbog kojih su KEPO kotlovi na pelet ekonomični u poređenju sa drugim sistemima grejanja:

 1. Visoka energetska efikasnost: KEPO kotlovi na pelet imaju visoku energetsku efikasnost, što znači da koriste manje goriva za proizvodnju iste količine toplote u poređenju sa drugim izvorima grejanja, kao što su gas, struja ili lož-ulje.

 2. Stabilnost cena peleta: Cene peleta su relativno stabilne u poređenju sa fosilnim gorivima, kao što su gas i lož-ulje, čije cene mogu značajno varirati. Ovo čini troškove grejanja na pelet predvidljivijim i manje podložnim promenama na tržištu energenata.

 3. Automatska kontrola: KEPO kotlovi na pelet omogućavaju automatsko podešavanje snage grejanja i temperature, što doprinosi većoj energetskoj učinkovitosti i smanjenju potrošnje goriva.

 4. Niski troškovi održavanja: KEPO kotlovi na pelet zahtevaju manje održavanja u poređenju sa drugim izvorima grejanja, što smanjuje troškove rada i održavanja sistema.

 5. Dugotrajnost: Kvalitetni kotlovi na pelet, kao što su KEPO kotlovi, obično imaju dug radni vek, što smanjuje ukupne troškove vlasništva tokom vremena.

Dok su KEPO kotlovi na pelet generalno ekonomičniji u poređenju sa drugim sistemima grejanja, precizna ušteda zavisi od mnogih faktora, uključujući lokalne cene goriva, klimatske uslove i energetske potrebe objekta. Da biste procenili potencijalne uštede za vašu konkretnu situaciju, možete se posavetovati sa lokalnim stručnjacima za grejanje ili KEPO prodajnim predstavnicima.

Odabir odgovarajućeg modela KEPO kotla na pelet za vaš dom ili poslovni prostor zavisi od nekoliko faktora. Prilikom odabira modela, razmotrite sledeće aspekte:

 1. Toplotni zahtevi: Pre svega, odredite toplotne zahteve vašeg objekta na osnovu njegove veličine, izolacije, broja prozora i vrata, klimatskih uslova i drugih faktora koji utiču na energetske potrebe. Možete se posavetovati sa stručnjakom za grejanje kako biste procenili potrebnu snagu kotla izraženu u kilovatima (kW).

 2. Energetska efikasnost: Razmotrite energetsku efikasnost različitih modela kotlova na pelet. KEPO kotlovi su poznati po svojoj visokoj energetskoj efikasnosti, što znači da će manje goriva biti potrošeno za proizvodnju iste količine toplote.

 3. Dimenzije kotla: Uzmite u obzir dimenzije kotla i prostor koji je dostupan za njegovu instalaciju. Potrebno je obezbediti dovoljno prostora za kotao, rezervoar za pelet i pristup za održavanje.

 4. Kapacitet rezervoara za pelet: Odaberite model sa kapacitetom rezervoara za pelet koji odgovara vašim potrebama i učestalosti dopune peleta. Veći rezervoar znači manje često dopunjavanje, ali i veći prostor potreban za smeštaj kotla.

 5. Automatska kontrola i dodatne funkcije: KEPO kotlovi na pelet obično dolaze sa elektronskim kontrolnim jedinicama koje omogućavaju automatsko podešavanje snage grejanja i temperature. Takođe, neki modeli mogu imati dodatne funkcije, kao što su Wi-Fi povezivanje za daljinsko upravljanje ili integrisane sisteme za sanitarnu toplu vodu.

 6. Lokalna podrška i servis: Proverite dostupnost lokalnih servisnih centara i podrške za odabrani KEPO kotao na pelet. Dobra lokalna podrška može biti važan faktor u obezbeđivanju pouzdanog i efikasnog rada vašeg kotla.

 7. Budžet: Uzimajući u obzir sve gore navedene faktore, pronađite model KEPO kotla na pelet koji odgovara vašem budžetu i dugoročnim troškovima energije i održavanja.

Konsultujte se sa stručnjacima za grejanje, lokalnim prodavcima ili KEPO prodajnim predstavnicima kako biste dobili preporuke za odgovarajući model kotla na pelet za vaš dom ili poslovni prostor. Pravilnim odabirom kotla možete osigur

ati optimalnu energetsku efikasnost, udobnost i pouzdanost grejanja u vašem objektu.

Nakon što odaberete odgovarajući model KEPO kotla na pelet, ne zaboravite da obezbedite profesionalnu instalaciju i redovno održavanje kako biste maksimizirali energetsku učinkovitost, produžili radni vek kotla i smanjili rizik od kvarova.

Uz pravi odabir i brigu o vašem KEPO kotlu na pelet, možete uživati u čistom, ekonomičnom i održivom načinu grejanja vašeg doma ili poslovnog prostora, uz smanjenje emisije štetnih gasova i doprinos zaštiti životne sredine.

 
 
KEPO kotlovi na pelet su dizajnirani za korišćenje standardnih peleta na bazi drveta koji ispunjavaju važeće kvalitetne standarde, kao što je ENplus A1 ili slični standardi. Korišćenje kvalitetnih peleta je ključno za performanse i efikasnost kotlova, kao i za njihovo održavanje. Takođe, KEPO Energreen model je posebno dizajniran za korišćenje agropeleta, što ga čini fleksibilnijim u pogledu izbora goriva. Vrste peleta koje su kompatibilne sa KEPO kotlovima:
 1. Drveni peleti: Drveni peleti su najčešće korišćeni tip peleta za grejanje i najprikladniji za većinu KEPO kotlova. Napravljeni su od suvog i čistog drveta, obično od otpadaka iz drvne industrije, kao što su piljevina ili strugotine. Drveni peleti imaju visoku energetsku vrednost, nisku vlažnost i niske emisije štetnih gasova.
 2. Agropeleti (samo za KEPO Energreen model): Agropeleti su napravljeni od poljoprivrednih ostataka, kao što su slama, kukuruzovina, ječam ili suncokretova ljuska. Ovi peleti su obnovljivi, ekonomični i lokalno dostupni. KEPO Energreen model kotla je posebno prilagođen za sagorevanje agropeleta, sa sistemima za automatsko čišćenje i poboljšanim kontrolama za optimalan rad.
Kako vrsta peleta utiče na performanse i efikasnost KEPO kotlova:
 1. Kvalitet peleta: Korišćenje kvalitetnih peleta, koji ispunjavaju ENplus A1 ili slične standarde, osigurava efikasno sagorevanje, visoku energetsku vrednost i niske emisije štetnih gasova. Kvalitetni peleti smanjuju potrebu za čišćenjem i održavanjem kotla.
 2. Vlažnost peleta: Peleti sa niskom vlažnošću omogućavaju efikasnije sagorevanje i veću energetsku vrednost, što rezultira boljim performansama i efikasnošću kotla.
 3. Sadržaj pepela: Kvalitetni peleti sa niskim sadržajem pepela smanjuju potrebu za čestim čišćenjem pepela iz kotla, što doprinosi dužem radnom veku uređaja i manjem potrebnom održavanju.
Prilikom odabira peleta za vaš KEPO kotao na pelet, uvek se opredeljujte za kvalitetne pelete koji ispunjavaju propisane standarde i budite sigurni da koristite odgov
arajući tip peleta za vaš model kotla. Ako koristite KEPO Energreen model, možete koristiti agropelete, što vam omogućava veću fleksibilnost u izboru goriva, a može i smanjiti troškove grejanja, posebno ako su agropeleti lokalno dostupni i ekonomični. U svakom slučaju, važno je redovno čistiti i održavati kotao, kao i pratiti kvalitet peleta koje koristite. Pravilno održavanje i upotreba odgovarajućih peleta osiguravaju optimalne performanse, energetsku efikasnost i dugotrajnost vašeg KEPO kotla na pelet. Takođe, imajte na umu da različiti peleti mogu imati različite karakteristike sagorevanja, što može zahtevati prilagođavanje podešavanja kotla kako bi se postigla optimalna efikasnost i performanse. Ukoliko imate pitanja ili nedoumice, obratite se lokalnom prodavcu ili KEPO prodajnom predstavniku kako biste dobili stručne savete i podršku u vezi sa upotrebom peleta u vašem kotlu.

Da biste pronašli servisne centre i podršku za KEPO kotlove na pelet u svojoj blizini, posetite stranicu distributera i servisera kompanije KEPO na sledećem linku: https://www.kepo.rs/distributeri-kepo/

Na ovoj stranici možete pronaći informacije o prodajnoj i servisnoj mreži KEPO na teritoriji Srbije. Pregledajte mapu ili listu distributera i servisera kako biste pronašli najbližeg u vašem regionu. Takođe, možete pronaći kontakt informacije kako biste se obratili prodavcima ili serviserima za dodatne informacije, tehničku podršku ili zakazivanje servisa.

KEPO se trudi da pruži brzu i efikasnu podršku svojim klijentima, a njihova mreža distributera i servisera je tu da vam pomogne u održavanju, popravkama ili rešavanju problema sa vašim kotlom na pelet.