Prednost kupovine KEPO kotla

Prednost kupovine KEPO kotla

Proveren kvalitet kotlova

Naši kotlovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala i predstavljaju efikasan, ekonomičan, ekološki i komforan način zagrevanja Vašeg životnog ili poslovnog prostora.

U KEPO kotlove se ugrađuje kotlovski lim od 3mm do 5mm debljine, u kvalitetu P265GH. Delovi kotla izloženi visokim temperaturama imaju debljinu 5mm.
Izmenjivači toplote su bešavne kotlovske cevi u kvalitetu P265GH, a za izolaciju unutar kotla se koriste vermikulit od 40 do 50mm debljine. Presovana kamena vuna debljine od 20 do 60mm se koristi za spoljnu izolaciju kotla. Za čišćenje izmenjivača toplote se ugrađuju prohromske opruge debljine 3mm.
Na osnovu ovih elemenata i zahvaljujući odličnim konstrukcijskim rešenjima, dobili smo CE sertifikat koji potvrđuje usklađenost naših proizvoda sa evropskom regulativom i omogućuje prisustvo naših proizvoda, kako na domaćem tako i na evropskom tržištu.

Dugotrajnost kotlova i opreme

Kupovinom i ugradnjom KEPO kotla rešavate pitanje grejanja na duži vremenski period. S obzirom na to da su kotlovi na pelet na našem tržištu relativno mlad proizvod, još uvek nemamo podatke sa terena o njihovoj dugovečnosti. Ipak postoje očekivanja da će imati znatno duži vek trajanja u odnosu na radni vek klasičnog kotla na čvrsto gorivo.

Ako je prosečan vek trajanja klasičnih kotlova na čvrsto gorivo (sa debljinom lima od 4mm, uz nekontrolisano sagorevanje i dosta kondenzacije i kiselina koja nastaju od vlažnog drveta i uglja) oko 10 godina, očekuje se da kotao na pelet sa debljinom lima od 5mm i kontrolisanim sagorevanjem, uz pelet vlažnosti oko 7%, ima dosta duži vek trajanja.

Ugradnjom mešnog ventila sa termoregulacijom se znatno povećava radni vek kotla. Njegova uloga je da kondenzaciju svede na minimum, čime se neutrališe svaka mogućnost za prerano propadanje kotlovskog lima.

Mešni ventil se ujedno i preporučuje za bolji rad kotla, garancija na vodene delove kotla je 5 godina, dok je garancija na elektro uređaje 2 godine.

Obezbeđen servis

Puštanje kotla u rad vrši isključivo ovlašćeni KEPO serviser, kako bi garancija na proizvod bila važeća. Usluga puštanja kotla u rad je uračunata u cenu kotla.
Puštanje kotla u rad podrazumeva:

  • proveru da li je kotao pravilno povezan i da li zadovoljava sve uslove za ispravno funkcionisanje
  • štelovanje i puštanje kotla u rad
  • obuku korisnika za pravilno rukovanje i održavanje

Veliki ili godišnji servis kotla je potrebno uraditi jednom godišnje, na kraju grejne sezone, da bi se osiguralo maksimalno iskorišćenje energije i obezbedilo ispravno funkcionisanje sistema. Na taj način osiguravate pravilan rad proizvoda u narednoj sezoni.

Neophodno je da prvi veliki servis uradi lice koje je ovlašćeno od strane firme KEPO. Serviser će Vas obučiti kako se radi veliki servis, tako da kasnije i sami možete to da radite, ukoliko imate uslove za to. U slučaju da ne želite tu obavezu, svake godine KEPO serviseri rade uslugu generalnog čišćenja kotlova u periodu od trenutka kada smatrate da ste završili sa grejnom sezonom do 1. septembra. Nakon 1. septembra prednost se daje prvom puštanju kotla u rad.