srb eng
logo

Kontaktirajte nas, tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja

komercijala@kepo.rs Distributeri kotlova na pelet

Kotlovi na pelet

Kepo kotlovi na pelet su napravljeni sa puno pažnje i iskustva, uz vrhunski kvalitet izrade, sa odličnom završnom obradom i dosta novih tehničkih detalja, koji će Vam omogućiti bolji komfor u eksploataciji.

k-kepo-mc15k-kepo-mc20k-kepo-ac20k-kepo-ac25

Kepo u ponudi ima dve serije kotlova: MC (MC 15 i MC 20) sa ručnim čišćenjem gorionika i seriju AC (AC 20 i AC 25) sa automatskim čišćenjem gorionika. Modeli se razlikuju po tehničkim rešenjima, snazi i kapacitetu grejnog prostora. Obe serije imaju mogućnost dogradnje dodatnog spremnika za pelet.

Karakteristike i prednosti KEPO kotlova na pelet

 • povećan stepen iskorišćenja energije
 • praktičan i brz servis kotlova
 • dobra izolacija vrata, poklopca za izmenjivače toplote i vodenog dela kotla
 • vrlo jednostavno čišćenje kompletnih izmenjivača toplote unutar kotla, jednim potezom ruke
 • veliki gabariti spremnika za pepeo
 • veliki spremnik za pelet uz mogućnost dogradnje dodatnog spremnika za pelet
 • kvalitetan gorionik sa dobrim sagorevanjem
 • automatsko čišćenje gorionika (samo kod modela serije AC)
 • kvalitetna i elegantna završna boja
 • štelujuća brava i vrata kotla
 • štelujući grejač za potpaljivanje peleta
 • masivni i pouzdaniji puž za ubacivanje peleta
 • WiFi konekcija za daljinsku kontrolu (opciona ugradnja)

Proveren kvalitet kotlova

Naši kotlovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala i predstavljaju efikasan, ekonomičan, ekološki i komforan način zagrevanja Vašeg životnog ili poslovnog prostora.

U Kepo kotlove se ugrađuje kotlovski lim od 3mm do 5mm debljine, proizveden u Železari Smederevo. Delovi kotla izloženi visokim temperaturama imaju debljinu 5mm.

Izmenjivači toplote su bešavne kotlovske cevi, a za izolaciju unutar kotla se koriste vermikulit od 40 do 50mm debljine. Presovana kamena vuna debljine od 20 do 60mm se koristi za spoljnu izolaciju kotla. Za čišćenje izmenjivača toplote se ugrađuju prohromske opruge debljine 3mm.

Na osnovu ovih elemenata i zahvaljujući odličnim konstrukcijskim rešenjima, dobili smo CE sertifikat koji potvrđuje usklađenost naših proizvoda sa evropskom regulativom i omogućuje prisustvo naših proizvoda, kako na domaćem tako i na evropskom tržištu.

Visok nivo energetske efikasnosti

Kepo kotlovi se odlikuju visokim stepenom iskorišćenja energije od preko 91,5%. Za ove rezultate su zaslužna konstrukciona rešenja kotla, dobro sagorevanje i odlična izolacija.

U zavisnosti od zadatih parametara, Kepo kotlovi funkcionišu potpuno automatski, što znači da možete programirati sedmodnevni režim njihovog rada: kada da se upale, kada da se ugase i koju temperaturu da održavaju u zadatom periodu.

Pored ugrađene automatike kotla, možete dograditi i sobni termostat koji Vam dodatno povećava komfor u eksploataciji i pravi uštedu u potrošnji peleta.

Savremena tehnologija izrade

Pratimo najnovije svetske trendove i trudimo se da primenom inovacija iz oblasti grejanja neprestano podižemo nivo kvaliteta naših proizvoda. Želimo da našim kupcima pružimo savremen proizvod koji zadovoljava njihove potrebe za grejanjem, uz maksimalan komfor i racionalnu potrošnju energenta.

Oprema za proizvodnju Kepo kotlova je najsavremenija u svetu metalske industrije – od CNC mašina za sečenje i savijanje lima, do najsavremenijih aparata za zavarivanje.

Pored CE sertifikata koji potvrđuje kvalitet proizvoda, u proizvodnji je implementiran ISO 9001 standard, čime je zaokružen kompletan proces proizvodnje.

Kepo kotlovi su u potpunosti domaći proizvod, dok se prateće elektro komponente uvoze iz Italije, Švajcarske i Velike Britanije.

WiFi uređaj i funkcije

WiFi modul se koristi za bežičnu komunikaciju korisnika sa kotlom, putem android aplikacije i WiFi konekcije. Potrebno je samo da korisnik u svom stambenom prostoru ima WiFi ruter i da koristi neki od Android mobilnih telefona.

Povezivanje modula je jako jednostavno i vezuje se direktno na elektroniku kotla. Smernice za instaliranje i povezivanje korisnikovog WiFi rutera sa modulom za bežičnu komunikaciju se nalaze u Uputstvu za upotrebu i korišćenje koje korisnik dobija uz uređaj.

Nakon povezivanja modula na kotao, potrebno je, sa Google Play Store, na mobilni telefon “skinuti” aplikaciju “KEPO”. Ulaskom u ovu aplikaciju nakon njenog instaliranja na telefon, unose se podaci USER NAME i PASWORD, koji se nalaze u uputstvu za upotrebu WiFi modula.

Putem ove aplikacije korisnik ima mogućnost upravljanja sledećim funkcijama kotla:

 • paljenje i gašenje kotla
 • podešavanje jačine (snage) rada kotla 1-5
 • provera svih potencijalnih alarma na kotlu
 • provera trenutnog statusa kotla, tj. režima rada u kome se trenutno nalazi (ON/OFF, trenutna temperatura vode, Cleaning Final)

Za sve dodatne informacije o proizvodu možete se obratiti tehničkoj službi firme Kepo doo.

Dugotrajnost kotlova i opreme

Kupovinom i ugradnjom Kepo kotla rešavate pitanje grejanja na duži vremenski period. S obzirom na to da su kotlovi na pelet na našem tržištu relativno mlad proizvod, još uvek nemamo podatke sa terena o njihovoj dugovečnosti. Ipak postoje očekivanja da će imati znatno duži vek trajanja u odnosu na radni vek klasičnog kotla na čvrsto gorivo.

Ako je prosečan vek trajanja klasičnih kotlova na čvrsto gorivo (sa debljinom lima od 4mm, uz nekontrolisano sagorevanje i dosta kondenzacije i kiselina koja nastaju od vlažnog drveta i uglja) oko 10 godina, očekuje se da kotao na pelet sa debljinom lima od 5mm i kontrolisanim sagorevanjem, uz pelet vlažnosti oko 7%, ima dosta duži vek trajanja.

Ugradnjom mešnog ventila sa termoregulacijom se znatno povećava radni vek kotla. Njegova uloga je da kondenzaciju svede na minimum, čime se neutrališe svaka mogućnost za prerano propadanje kotlovskog lima.

Mešni ventil je ujedno i uslov za garanciju od 5 godina na vodene delove kotla, dok je garancija na elektro uređaje 2 godine.

Standardna grancija na proizvod je 2 godine na vodene i elektro komponente.

Obezbeđen servis

Servis kotla radi isključivo ovlašćeni Kepo serviser, kako bi garancija na proizvod bila važeća. Usluga prvog i svakog sledećeg servisa nije uračunata u cenu kotla i njegove troškove snosi kupac.

Prvi servis podrazumeva:

 • proveru da li je kotao pravilno povezan i da li zadovoljava sve uslove za ispravno funkcionisanje
 • štelovanje i puštanje kotla u rad
 • obuku korisnika za pravilno rukovanje i održavanje

Veliki servis kotla je poželjno uraditi jednom godišnje, da bi se osiguralo maksimalno iskorišćenje energije i obezbedilo ispravno funkcionisanje sistema. Na taj način osiguravate pravilan rad proizvoda u narednoj sezoni.

Neophodno je da prvi veliki servis uradi lice koje je ovlašćeno od strane firme Kepo. Serviser će Vas obučiti kako se radi veliki servis, tako da kasnije i sami možete to da radite, ukoliko imate uslove za to. U slučaju da ne želite tu obavezu, svake godine Kepo serviseri rade uslugu generalnog čišćenja kotlova u periodu od juna do avgusta.

Zašto treba da se opredelite za grejanje na pelet?

Kotlovi na pelet su naša budućnost u pogledu grejanja, pogotovo što koriste drvenu masu kao najrasprostranjeniju sirovinu u vidu goriva na našim prostorima. Preradom drveta dobija se pelet, po čovekovu okolinu neškodljiv, presovani gorivni materijal u obliku malih cilindara prečnika 6mm.

Kotao na pelet Vam pruža daleko veći komfor pri grejanju, u poređenju sa klasičnim kotlovima na čvrsto gorivo:

 • Nema potrebe za gomilanjem ogreva za celu sezonu, već ga kupujete po potrebi u bilo koje doba godine
 • Minimalna količina pepela. Na potrošenih 3 tone peleta, ostaje Vam do 30kg pepela, što je neuporedivo manje i samim tim lakše za odlaganje i čišćenje
 • Daleko manji prostor za skladištenje – ako ipak želite da kupite zalihe peleta za grejnu sezonu, biće Vam potrebno samo 3.6m² površine za 3 tone peleta
 • Isti trošak u eksploataciji – u samom startu je kotao na pelet skuplji od klasičnog kotla, ali tom razlikom u ceni kupujete neuporedivo veći komfor
 • Imate više slobodnog vremena – uz lako punjenje kotla i jednostavno programiranje i održavanje, imaćete daleko manje obaveza oko grejanja

Šta je sve potrebno da biste mogli da se grejete na pelet?

Da biste zaokružili investiciju, potrebni su Vam radijatori, radijatorski ventil i cevni razvod.
Nakon toga se možete prepustiti uživanju u novom načinu grejanja. Pogledajte najčešće postavljana pitanja na temu kotlova i grejanja na pelet, kao i dokument o neophodnim uslovima za ugradnju kotla na pelet.

Distributeri

Beograd - Interm - Smederevski put 21a, 11050 Beograd, Tel: 011 3474 262, 069 8590 301

Beograd - Central H - General Ždanova 2a, Voždovac, 11223 Beli Potok, Tel: 011 6301 374

Beograd - Sam G - Vojvođanska 407f, Ledine, 11271 Surčin, Tel: 060 3199 299

Beograd - Mijatov Beograd - Vojni put 448, 11080 Zemun, Tel: 011 3162 900

Novi Sad - AS Instalacije - Meše Selimovića 24, 21131 Petrovaradin, Tel: 021 6435 471, 063 802 6604

Novi Sad - Central H - Koviljska 5, 21000 Novi Sad, Tel: 021 2322 102

Novi Sad - Mijatov Novi Sad - Zadružna 17, 21000 Novi Sad, 021 633 9915

Valjevo - Tehnojugel - Hajduk Veljkova 34, 14000 Valjevo, Tel: 014 220 373

Kragujevac - Primus Aqua d.o.o. - Kraljevačkog bataljona 113, 34000 Kragujevac, 034 302 953

Kragujevac - Primus Centar - Avalska 47, 34000 Kragujevac, 034 329 952

Kraljevo - Grej stan doo - Beogradska 57, 36000 Kraljevo, Tel: 036 5335 999

Čačak - Trougao - Čačanski partizanski odred bb, 32000 Čačak, Tel: 032 375 188, 032 373 204

Užice - ZC Andrić - Nikole Pašića 50, 31000 Užice, Tel: 031 510 277

Aranđelovac - Ćira - Tanaska Rajića 126, 34300 Aranđelovac, Tel: 034 720 910, 064 6418 270

Šabac - Monter - Pop Lukina 41, 15000 Šabac, Tel: 015 569 271, 064 8286 665

Loznica - Loterm - Banjska 35, 15300 Loznica, Tel: 069 300 4501/300 4504, 015 883 704

Bajina Bašta - Lug - Kneza Milana Obrenovića 39, 31250 Bajina Bašta, Tel: 031 862 110

Ivanjica - Termo SZR - Boška Petrovića bb, 32250 Ivanjica, Tel: 032 651 749

Novi Pazar - Termo dom SZTR - 37. Sandžačke divizije bb, 36300 Novi Pazar, Tel: 020 311 732, 066 677 6779

Zaječar - Central H - Hajduk Veljkova bb, 19000 Zaječar, Tel: 019 429 539

Požarevac - A & M Centralno grejanje - 27. aprila 33, 12000 Požarevac, Tel: 012 7211 211

Veliko Gradište - A & M Centralno grejanje - Voje Bogdanovića 31, 12220 Veliko Gradište, Tel: 012 661 464

Rabrovo - A & M Centralno grejanje - Vidovdanska 49, 12254 Rabrovo, Tel: 012 885 618

Majdanpek - Central H - Čekić bb, Debeli lug, 19250 Majdanpek, Tel: 030 570 930

Požega - Čikarić - Kneza Miloša 62, 31210 Požega, Tel: 031 812 882

Aleksandrovac - Stor Gas - Gornje Rataje, 37236 Aleksandrovac, Tel: 037 763 525, 063 379 794

Svilajnac - Neša Komerc doo - Stevana Sinđelića 309, 35210 Svilajnac, Tel: 035 8814 077, 063 1027 319

Kosjerić - Kepo - Tulimira Divca 11, 31260 Kosjerić, Tel: 031 783 927

Hrvatska – Zagreb - Fero Term - Donji Stupnik, Gospodarska 17, Tel: +385(0)1 6651 666

BiH – Banja Luka - Termo Life d.o.o. - Put Srpskih boraca 29, 78000 Banja Luka, Tel: +387 51 492 482

Makedonija – Skoplje - Joki dooel - Ulica 36 br.2a, Naselje Ilinden, Skoplje, Tel: +389 22550 118, 22581 800

Kosovo – Djakovica - N.T. Aga-3 - Str.Wesley Clark/ Fshati QERIM, Tel: +381 390 325 810, +377 44 128 763